

# SUBJECT SOUTH OF THE STATE OF

# For Current Year 9-11 Students

4.30pm-7.30pm
Thursday 26 June 2025
Secondary Years Building

# 4.30pm-7.30pm Thursday 26 June (Week 10)

### **Intended For**

Year 9 Going into Year 10 in 2026 (Recommended, but optional)
Year 10 Going into Year 11 in 2026 (Compulsory attendance)
Year 11 Going into Year 12 in 2026 (Highly recommended)

## **Purpose**

- Explore Subjects Available at GNLC
  - All subject areas will be displayed, with staff available to discuss 2026 learning options.
- Support for Choosing the Right Subjects
  - Presenters will help students choose subjects suited to their study and career goals.
- Understand University Pathways
  - Professor Tom Clark will share insights into university options and how choices can shape your academic journey.
- Subject Counselling for Year 11 in 2026
  - Learn how students will be supported and counselled when choosing Year 11 subjects for 2026.
- Explore Vocational Education Options
  - If university is not the right fit, students can explore alternative training and career pathways.

### **Visit Good News Careers**

For Careers and Pathways Information, all Students are encouraged to attend and research information through:

- External Careers Expos
- Attend University Open Days (during weekends or after school hours)
- Through information provided by the Pathways Office



Our aim is to provide you with the latest information to help you make informed decisions about your future career and life beyond school. This website offers resources to prepare for work experience, find university and vocational courses across Australia and access details about the VCE, apprenticeships, traineeships, the Defence Forces, other post-secondary pathways and much more. Check out the Careers Calendar for all the latest events.

# Schedule

Time	Session Title	Duration	Recommended	Location	Presenter
4.30pm	Subject Displays Open		Year 10/11/12 in 2026	Upstairs SY Building	All Subject Areas at GNLC
4.45pm	What you need to know about starting Year 10	15 min	Year 10 2026	SY Auditorium	Joanne Wegener & Daniel Manni
5.00pm	Choosing the right Subjects for you!	15 min	Year 10 2026	SY Auditorium	Ingrid Lee
5.15pm	How to use the Web Preference system for selecting subjects	15 min	Year 10/11/12 in 2026	Room SY 208/209	Celeste Cameron
5.30pm	Subject Counselling -Choosing Subjects in Year 11	15 min	Year 11 2026	SY Auditorium	Joanne Wegener
5.45pm	How to use the Web Preference system for selecting subjects (repeat)	15 min	Year 10/11/12 in 2026	Room SY 208/209	Celeste Cameron
6.00pm	Guest Speaker How to choose the right University Pathway option for you!	30 min	Year 11/12 2026	SY Auditorium	Professor Tom Clark- Chair of Academic Board, Interim Executive Dean, Victoria University
6.30pm	How to use the Web Preference system for selecting subjects (Repeat)	15 min	Year 10/11/12 in 2026	Room SY 208/209	Celeste Cameron
6.30pm	Basic Introduction and Information VCE and ATAR	25 min	Year 11/12 in 2026	SY Auditorium	Geetha Nair
7.00pm	Knowing VET and VM	15 min	Year 11/12 in 2026	Room SY 208/209	Naomi Nolan
7.15pm	VTAC & Pathway Planning	15 min	Year 12 in 2026	Room SY 208/209	Naomi Nolan
7.30pm	Subject Displays Close		Year 10/11/12 in 2026	Upstairs SY Building	All Subject Areas at GNLC

